Τοποθεσία


Έντονο είναι το νησιώτικο χρώμα του Παράλιου Άστρους, του αμφιθεατρικά χτισμένου παραθαλάσσιου οικισμού της Αρκαδίας με τα γραφικά σοκάκια και τα παραδοσιακά κεραμοσκεπή σπίτια.

Η ιστορία λέει ότι πριν από 400 χρόνια ήταν ακόμα νησί, το αστερόσχημο νησί Stella ή Estella, με δεσπόζουσα θέση στον Αργολικό κόλπο και με ένα μικρό μεσαιωνικό κάστρο του 1256 μ.Χ. στην κορυφή του. Λένε πως ο δημιουργός του κάστρου, ο Φράγκος ηγεμόνας Γουλιέλμος Β΄ Βιλλεαρδουίνος, το ονόμαζε Castello del Estella, δηλαδή Κάστρο του Αστεριού, μεταφράζοντας έτσι την πολύ παλαιότερη ονομασία του οικισμού, Άστρον κατά τον Κλαύδιο Πτολεμαίο του 2ου αι. μ.χ. ή Astrum κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.

Το ‘Peloponnese Livingβρίσκετε στο Παράλιο Άστρος, στην Πελοπόννησο, ένας από τους πιο όμορφους νομούς της Ελλάδος. Καρδιά της αρχαιότητας και των μύθων η Πελοπόννησος  ανταποκρίνεται ακόμα και στα πιο απαιτητικά γούστα με πολλές φυσικές ομορφιές (σπήλαια, καταρράκτες, ιαματικές πηγές κ.α), αρχαία μνημεία και μοναστήρια. Η περιοχή προορίζεται για κάθε είδος τουρισμού, ακόμα και εναλλακτικό. Επιπλέον, με σύμμαχο ένα από τα καλύτερα κλίματα της Ελλάδος, η περιοχή μας είναι ένας ιδανικός προορισμός όλες τις εποχές συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, με θερμοκρασίες που θυμίζουν καλοκαίρι και άνοιξη 9 μήνες τον χρόνο.

 

Επιπλέον, η μονάδα μας βρίσκεται στην καρδιά του όμορφου παραθαλάσσιου χώρου του Παραλίου Άστρους και μόνο 150 μέτρα από την μαρίνα με τα πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μαγαζάκια. Ιδανική τοποθεσία για περίπατους και μπάνιο, με 14 χλμ. αμμουδερής παραλίας σε απόσταση μόνο 250 μέτρα από την μονάδα μας. Επιπλέον, σε μικρή απόσταση 8 χλμ υπάρχει ο βιότοπος του Μουστού και τα ιαματικά νερά του, μια αναζωογονητική εμπειρία.

Σε μεγαλύτερη απόσταση βρίσκονται η πρωτεύουσα της Αρκαδίας η ιστορική Τρίπολη (45 χλμ) με την Αρχαία Μαντινεία και την Αρχαία Τεγέα, το επίσης ιστορικό Άργος με τις αρχαίες Μυκήνες  και το Ναύπλιο (30 χλμ) με τις περίφημες αγορές τους, εκεί βρίσκονται καταστήματα κάθε είδους από μικρά παραδοσιακά μπουτίκ μέχρι μεγάλα πολυκαταστήματα. Λίγα χιλιόμετρα από το Ναύπλιο θα συναντήσουμε την ξακουστή Αρχαία Επίδαυρο. Σε επίσης μικρή απόσταση βρίσκονται οι γραφικές παραθαλάσσιες κωμοπόλεις του Τυρού και του Λεωνιδίου.

ΑεροδρόμιαΚαλαμάτας περίπου 1 ½ ώρα μακριά, και Αθήνας (Ελ. Βενιζέλου διεθνή αεροδρόμιο) ~170 χλμ. από το Παράλιο Άστρος.